Célkitűzés

Kedves Nyelvtanulók!

Nemrég bukkantam rá erre a remek online célkitűző oldalra. (angol)
Klikkelj ide.
(Fotók cikk alján. )

Jobboldalt felül kell beregisztrálni, utána csak követni a lépéseket. Kapsz egy teljes admin felületet, ahova ezután a főoldalról legalulra pörgetve (Members login) tudsz belépni.
A login felületeden tudod megnézni a 20 ingyenes videót, amik nagyon-nagyon jók, és sokat segítenek. (angolul vannak) Javaslom, hogy tényleg csináld végig amiket a videón javasol!

Pár nap múlva menj át újra a 20 videón, és ezentúl jó ha naponta, de minimum heti 2-3 alkalommal használod az admin felületedet. Ezt jelen esetben elsősorban a nyelvtanulással kapcsolatos célok kitűzésére, a haladás kontrollálására és saját motívációra javaslom, de az élet bármely területén használható, és NAGYON HASZNOS és nagyon sokat segít! Próbáld ki!

Az oldalon majd olvashatsz a szerzőről is, aki ebben profi. (célkitűzés, motíváció)
De onnantól hogy regisztráltál a Te feladatod haladni, és HASZNÁLNI az oldalt.
Amúgy pedig teljesen INGYENES.  Az ezen felüli leckékért már fizetni kell, de ha mégsem kéred, az online admin felületed ugyanúgy megmarad és ugyanúgy tudod használni korlátlanul és korlátlan ideig.

A dupla hosszú ékezeteket nem tudja kezelni, jobb ha eleve angolul írod be a célkitűzéseidet! Minden alkalommal javaslom, hogy az elért eredményeket is írd fel! (Major Focus alatt találod) Az Achieved targets résznél pedig látod a feljegyzéseidet. Írd fel a CÉLOK-at is és az EREDMÉNYEK-et is minden alkalommal!

Egy idő után látni fogod a haladást és ez motíválni fog! A célok legyenek lebontva, és reálisak! Az apró lépések és eredmények is sokat számítanak, azokat is írd fel! És MINDIG írd oda azt is, hogy ezek az eredmények milyen ÉRZÉST okoztak benned! (Pl. elégedett vagyok, büszke vagyok magamra, nagyon örülök, fel vagyok dobva, érzem a haladást, a szüleim megdicsértek, stb.) Ez nagyon fontos!

Tehát: CÉL-EREDMÉNY- ÉRZÉS
Minden feljegyzésnél legyen meg ez a 3 adat! (pár mondat elég)


A célok tovább vannak bontva rövidtávú (1-2 nap), középtávú (1-2 hét) és hosszútávú (1-2 év) célokra.
Ezeket időnként elég frissíteni. Az elért célok helyett persze újakat kell írni. Ebben a hosszútávú célok szabnak irányt.

Ne legyél lusta, legyél kitartó, ezt magadért teszed!


Mint angol nyelvtanár nagyon javaslom hogy kezdd el, nézd végig a videókat, csináld végig amit a videókon javasol, és használd az oldalt rendszeresen!

Sok sikert kíván az angol tanuláshoz a cikk szerzője:

Szalontai Teréz 
angol tanár
http://onlineangol.uw.hu

 Nagyításhoz kattints a képre!

Ez az admin felület, ahova regisztráció után kerülsz, miután beléptél. A jelszót amit e-mailben küldenek, sajátra meg tudod változtatni.

Ezek az ingyenes videó leckék. 20 darab van belőlük, 2-3 percesek.



Így néz ki egy videó. Angolul beszél alatta a szerző. Jó ha közben jegyzetelsz, illetve többször is végignézed! (Ismétlés a tudás anyja!!!!)



-------------oOo--------------

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Nombre total de pages vues