Intenzív tanulás

INSTRUKCIÓK ÖNÁLLÓ TANULÁSHOZ MAGÁNTANÁRI KONZULTÁCIÓVAL
(önálló és gyorsan, intenzíven haladó diákok számára)


1. Tanulmányozd át alaposan a Kisokost! Nézd át hátul a szavakat! Ha van hozzá hanganyag, azt is sokszor hallgasd meg! (bordóhoz, sárgához, kékhez van!)

Oldj meg minden feladatot a tankönyvben! Írd bele! Ne sajnáld a könyvet teleírkálni, firkálni. A könyv van az emberért, és nem az ember a könyvért. Majd kinyomtatod újra, vagy veszel másikat ha nagyon saláta. (Úgy legyen!)

2. Használd a hanganyagot! Végszükség esetén (ha már 5-ször meghallgattad, mégsem értesz valamit vagy egy részt) nézd meg hátul a tankönyvben a tapescript-et! (hanganyag szövege) Fordítsd le! Írd fölé a szavakat, ha van időd írd ki külön szótárfüzetbe is!

3. Miután átnézted a kisokost, majd kész a tankönyvben egy unit, jön a munkafüzetben az adott unit, majd a kisokos megtanulása (mondatok+szavak hanganyaggal!), végül a Test. (adott unit)

4. Mindig fordíts le mindent magyarra, hogy értsd! Írd a szó fölé tollal, ha több időd van, írd ki kis szótárfüzetbe is! Használd a kisokost! Használj szótárt, lehetőleg a Mobi Mouse-t!

5. Használd a hanganyagokat és minden nap szánj rá átlag 15 percet hogy gyakorold! Hangosan ismételd a mondatokat, mint egy papagáj! Egy hanganyagot min. 5-ször! Hangosan, de tényleg!!!!

6. Egy – két napot kihagyhatsz, ha telítődtél a franciàval, de többet nem!

7. Egy napon max. fél órát, 40 percet szánj a francia tanulásra! Sok kicsi sokra megy!

8. Ha valamit nem tudsz vagy nem értesz, jelöld be jól láthatóan, és ugord át! Órán kérdezd meg a tanárt, és kérd meg hogy részletesen magyarázza el!

9. A szabályokat írd egy füzetbe, de legalábbis egy helyre!

10. Használd a kisokost és a kinyomtatott nyelvtani táblázatokat! (nyomtatni_zip.zip-et)! Ezt nyomtasd ki! Felül középre írd az oldalak sorszámát és tedd be egy műanyag lefűzhető tasiba! Mindig legyen kéznél amikor angolozol! Órán is! Nézd és használd a táblázatokat mialatt csinálod a házit!

11. Legyen rend a francia cuccaid közt elejétől fogva, különben egy hónap múlva teljes lesz a káosz, és semmit nem fogsz megtalálni!

12. Hajrá! Kitartás és szorgalom a kulcsa mindennek! De főleg a nyelvtanulásnak!




Írta:
Szalontai Teréz
angol magántanár
http://onlineangol.uw.hu



Keywords:
Angoltanulás, intenzív angol, angol magántanárral, angol konzultáció, angoltanulási tippek, angol tanulás, angol intenzív, angol magántanár, angol önállóan
, intenzív angoltanulás, önálló tanulás otthon





.....................................oOo..........................................

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Nombre total de pages vues